Wat doe je, alleen op reis?

Voor de vijfde keer zat ik vorig jaar augustus in een Natuurhuisje, alleen op reis, aan een sloot. En altijd is het anders, en toch hetzelfde. Altijd fijn en toch ook eenzaam. Daarom doe ik het. Alhoewel ik nu graag naar huis zou gaan, omdat ik mijn drie mannen zo mis. Maar ik doe het niet. Want ik doe dit elk jaar voor mezelf. En ik weet dat ik het nodig heb. Klinkt gek toch? Wat doe je, alleen op reis?

Mag dat, alleen op reis?

Voor mensen die alleenstaand zijn, is alleen op reis misschien gewoon. Maar voor stellen, en zeker voor moeders met kinderen, is het niet zo gewoon. Dat weet ik omdat ik het al een aantal keer gedaan heb en er veel vragen over krijg. Of het wel goed met mijn relatie gaat? Best een gekke vraag vond ik. Die krijgt mijn man niet, terwijl hij regelmatig alleen reist. Hij gaat vaak surfen op de mooiste plekken op de wereld. Maar als moeder mag je kennelijk niet alleen op reis.

Even stil

Vier jaar geleden overleed in mei mijn vader. Na het afscheid en ergste verdriet ging ik door. Werken, gezin, sport, vakanties. Er knaagde iets, en daarom boekte toen voor het eerst alleen een huisje. Sinds mijn achttiende was ik niet meer alleen weg geweest. En wat was het fijn, en eenzaam. Maar wat heb ik ook genoten van de stilte, toen in The Secret Garden in Hazerswoude.

Lijstjes in mijn hoofd

Maar wat doe je, alleen op reis? Natuurlijk wil ik graag sporten: fietsen, zwemmen, hardlopen, suppen. En lezen. Maar de eerste keer heb ik ook deze website opgezet, de plek voor mijn persoonlijke blogs en foto’s. Want alles wat ik zo graag vertel en zie, wil ik delen. Meestal maak ik lijstjes in mijn hoofd van wat ik allemaal wil gaan doen. Die zijn natuurlijk veel te lang en dan wordt het ‘moeten’ en ben ik teleurgesteld als ik niet alles doe. Dat deed ik dit jaar niet. Ik neem wel alles mee: racefiets, SUP, hardloopschoenen, wandelschoenen. En boeken, laptop en I-pad. Helaas kreeg ik op weg hiernaartoe een lekke band, dus de racefiets ging terug naar huis. Suppen en wandelen heb ik wel elke dag gedaan.

Keuzestress en de volgorde

En omdat ik altijd nogal veel wil doen, geeft dat wel eens strijd in mijn hoofd. Moet ik nou eerst gaan suppen, hardlopen, zwemmen of wandelen? En dan pas mijn boek uitlezen? Wat pieker ik toch veel over dat soort onzinnige dingen. En wat maakt de volgorde nou uit? Dus deed ik vooral waar ik zin in had, en ging ik lekker veel lezen. Maar ik wilde toch ook graag blogs schrijven. Dus wat doe je, alleen op reis? Ik schrijf blogs, op het terrasje voor mijn kamer. Met een mooi uitzicht op de kippen, schapen, het water en groen. En daarna nog even lekker het water op met de sup. Of een stukje wandelen langs het water.

Dit is het antwoord op de vraag: wat doe je, alleen op reis? En het is vast niet de laatste keer dat ik alleen op reis ga. En wil jij dat ook? Boek dan vooral een Natuurhuisje op https://www.natuurhuisje.nl/ .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *