EMS-training, de perfecte revalidatie

Revalidatie en training

Sinds november 2021 train ik bij Nexxt gym, met zo’n pak aan, gekoppeld aan een draad: Electrical Muscle Stimulation, ofwel EMS-training. Omdat ik geblesseerd was aan mijn rug en niet kon hardlopen en fietsen, zocht ik een alternatief. In twintig minuten krijg ik steeds vier seconden stroom op de onderdelen van het pak, en dan vier seconden rust. Tijdens de stroom doe ik een oefening. Eerst vond ik het best eng, was het niet gevaarlijk? Wat doet het met mijn bloeddruk? Krijg ik misschien hoofdpijn of migraine?


Maar na een paar keer trainen kreeg ik door dat het goed werkte. Weinig spierpijn, wel wat zware benen en armen, veel dorst. En langzaam ging de stroom intensiteit omhoog. Met trainer Gabriel deed ik een vaste ronde van squats, lunges, arm en been oefeningen. Met andere trainers wat andere oefeningen. Steeds sterker werd ik. EMS-training, de ideale revalidatie.

Steeds beter

Steeds sterker

Na een half jaar zat ik bijna aan de 100% van de intensiteit. Over naar de gevorderde ofwel advanced training. Gabriel stelde alle spiergroepen apart in. Tijdens de training heb je namelijk ook banden om je bovenbenen, bovenarmen en billen. Op mijn benen en billen kan ik best wat hebben, maar mijn armen zijn zo slap. Kipfilets hingen er gezellig onder. Maar die advanced training is pittig en geeft resultaat. EMS-training, de ideale revalidatie.

Nu na een jaar trainen ben ik sterker dan ooit. Kipfilets weg, zichtbare buikspieren, goede bovenbeen spieren. Met veel lol ga ik elke week voor mijn 20 minuten krachttraining bij Nexxt gym. Ik hou helemaal niet van sportschool trainen, en drie keer per week is dan wel het minimum om resultaat te krijgen. Met EMS-training is één keer per week genoeg. Krijg er inmiddels best spierpijn van, maar dat zie ik als een goed teken. Ooit wil ik weer veel hardlopen en racefietsen. Voor nu is dit de manier om sterk te worden, met een rugafwijking. EMS-training, de ideale revalidatie.

One Reply to “EMS-training, de perfecte revalidatie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *