Opnieuw alleen aan een sloot

Natuurhuisje

Een jaar na mijn eerste paar dagen alleen weg in een natuurhuisje (aan een sloot), zit ik opnieuw in een natuurhuisje. In april deed ik het ook, toen om te studeren. En nu had ik niet echt een vastomlijnd doel. Alleen zijn, schrijven, sporten. En opnieuw alleen aan een sloot.

Greenfloat

Ik huurde voor de derde keer een natuurhuisje, en wel de Greenfloat. Deze keer in Boskoop, weer aan een sloot. Nu bij een kwekerij en de proeftuin van holland. De GreenFloat is een soortwoonboot, erg mooi gemaakt, een Tiny house op het water, met eigen badkamer en minikeuken. En een mooi terras aan het water. Ik had alles mee om sportief te doen: sup, racefiets, badpak en hardloopschoenen. Op zondag kwam ik aan en het regende een beetje. Ik ging me installeren en maakte een heerlijke Ceasarsalade. Schonk mezelf een glaasje rosé in en toen scheen de zon. Op het terras genoot ik van de rust, de zon en de vogels. Ik las mijn boek uit en genoot. Opnieuw alleen aan een sloot.

Lezen en netflixen

Maandag was het wisselend weer. Het waaide heel hard, zo’n windkracht vier a vijf. Dus ik ging zeker niet racefietsen want daar is geen lol aan. Dus las ik nog een boek uit. En keek ik lekker een Netflix serie. Daarna schreef ik een blog en ging weer verder met lezen. Ik kwam eigenlijk nauwelijks mijn huisje uit. Het terras en bed zaten heerlijk.

Ontspannen

Opnieuw at ik eerlijk alleen op het terras en nam nog wat wijn en een kaasje. Er waren wel veel muggen. Dus een dutje af en toe om wat nachtrust in te halen was ook heerlijk. Jemig, zo ziet dus een leven zonder werk, huisgenoten en verplichtingen er uit… En ik zat opnieuw alleen aan een sloot.

Suppen

Na het eten pakte ik de sup en peddelde door het dichte kroos. Dat was bijna onmogelijk dus het zweet stond op mijn rug. Na veel zwoegen en peddelen was ik aan het einde van de sloot en ging ik een andere sloot in. Daar was helaas een heel bos dat over de sloot groeide, dus moest ik even op mijn knieën door de takken heen. En daarachter lag een prachtige lange rechte sloot. in de avondzon genoot ik van het peddelen, de vogels en de koeien.

Ik supte langs kassen en gewassen, schapen en zwanen. Wat is Zuid-Holland toch mooi! Een paar keer moest ik weer door zo’n stuk met veel kroos, echt even aanpoten. Een grote stier bekeek me argwanend en ik nam maar wat afstand. In gedachten kwam hij op mij af gerend met zijn scherpe horens naar voren gericht… Toen ik bijna aan het einde van de mooie rechte sloot was keerde ik om en ging dezelfde weg terug. Een rondje zat er niet in in dit strokenlandschap.

Gelukkig zijn

Terug bij mijn bootje spoelde ik al het kroos van de sup, en mezelf af en in de douche. Ik nam nog een kopje thee en genoot van de zonsondergang. Ik weet zeker dat ik nog heel vaak een natuurhuisje ga huren. Ik heb niet veel gesport, maar was wel heel erg rustig, gelukkig en in het nu. Opnieuw alleen aan een sloot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *